Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kotlíkový guláš

400 g hovězího masa
2 lžíce sádla
40 g slaniny
větší cibule
lžička sladké papriky
sůl
pepř
400 g brambor
2 rajčata
1 zelená paprika
 
 

Hovězí maso opereme a nakrájíme na kostky. Sádlo a nakrájenou slaninu rozškvaříme v kotlíku, přidáme očištěnou, nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Přidáme mletou papriku, maso, sůl, pepř a dusíme ve vlastní šťávě. Když šťáva vysmahne, podlijeme maso horkou vodou a pomalu dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme očištěné a na kostky nakrájené brambory, očištěnou, nakrájenou papriku, rajčata a vše smícháme s masem. Podle potřeby ještě podlijeme vodou a uvaříme doměkka. Podáváme s chlebem.