Jdi na obsah Jdi na menu
 


Irský guláš (Irish stew)

4 porce500 g libového jehněčího maso
200 g cibule
200 g bí­lého hlávkového zelí
200 g kapusty
200 g zelených fazolek
200 g mrkve
500 g brambor
sůl,pepř
1 lžička kmínu
1,5 hrnku masového bujonu (z kostky)
2 lžíce másla
2 lžíce sekané petrželky
 
1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Zelí a kapustu zbavíme košťálu a listových žeber, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omyté a očistěné fazolky pokrájíme na kousky. Očištěnou a omytou mrkev nakrájíme na kolečka, oloupané a omyté brambory na kostičky. Troubu předehřejeme na 175 °C.
 
2. Brambory dáme do hrnce a na ně poskládáme maso. Přidáme zelí, kapustu, fazolky a mrkev. Osolíme, opepříme a přisypeme kmín. Zalijeme vývarem.
 
3. Přikryté dusíme v troubě 2 hodiny. Před podáváním dochutíme, zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželkou