Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš z hub a paprik

80 g tuku (sádlo)
2 velké cibule
500 g čerstvých hub (směs)
4 papriky (2 červené)
4 stroužky česneku
sůl
1 lžička kmínu
1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky
200 ml vývaru z kostky bujónu
1 lžíce hladké mouky,
200 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany
tvrdý sýr na posypání
 
Nejdříve si očistíme houby a nakrájíme je na silnější plátky. Z paprik odstraníme jádřince, opláchneme je a nakrájíme na větší kousky. Oloupeme a pokrájíme cibuli, česnek oloupeme a prolisujeme. V kastrolu rozpálíme tuk, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené houby, sůl, prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, podlijeme polovinou vývaru, promícháme a asi pět minut podusíme. Přidáme nakrájené papriky (kdo má rád ostřejší jídla, může přidat část paprik i pálivých), promícháme, přidáme zbytek vývaru a dusíme. Ve smetaně nebo v jogurtu rozšleháme hladkou mouku, vlijeme do guláše a za občasného míchání pokračujeme v dušení tak dlouho, až jsou papriky měkké. Na talíři můžeme guláš posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Podáváme se slaným rohlíkem.