Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guláš s hořčicí

0,5 kg pěkného hovězího
cibuli
1–2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
sůl, pepř
olej
hovězí bujon
 
     „Najemno nakrájenou cibuli zpěňte na oleji nebo kousku sádla v tlakovém hrnci. Na kostky nakrájené a opláchnuté maso osolte, opepřete a přidejte k cibulce a prudce osmahněte, aby se zatáhlo. Ve chvíli, kdy maso pustí šťávu, přidejte hořčici, zalijte vodou tak, aby bylo maso z větší části ponořené, a přidejte bujonovou kostku. Hrnec zavřete a nechte vařit, doporučuji minimálně 40 minut, ale záleží na kvalitě masa. Když je guláš hotový, podle chuti můžete ještě přidat sůl, pepř i hořčici. Nakonec vše mírně zahustěte buď klasickou, nebo instantní jíškou či solamylem rozmíchaným ve vodě. Jako příloha se mi osvědčila rýže a těstoviny.“