Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pstruh v parmazánu

pstruh-v-parmazanu-01.jpg

 
Pstruzi
Parmazán
Bílek ze dvou vajec
Máslo
Sůl
Limetka nebo citron
 
Listový špenát
Česnek
 
Brambory
Pórek
 

pstruh-v-parmazanu-02.jpg

pstruh-v-parmazanu-03.jpg

      Očištěné pstruhy osolíme, namočíme v osoleném bílku a obalíme ve strouhaném parmazánu. Na jednoho pstruha použijeme jeden bílek a cca 5 dkg parmazánu.
 

pstruh-v-parmazanu-04.jpg

 
   Obalené pstruhy vyskládáme na vymaštěný pekáč. Dovnitř vložíme plátky limetky nebo citronu a kousek másla.
 
 
pstruh-v-parmazanu-05.jpg 
     Vložíme do trouby na 190 stupňů a pečeme cca 25 minut.
 

pstruh-v-parmazanu-06.jpg

 
   Jako přílohu si připravíme šťouchané brambory a listový špenát.
 
    V rendlíku na kousku másla lehce orestujeme pórek, který zamícháme do brambor, které rozšťoucháme.
 

pstruh-v-parmazanu-07.jpg

    Ve vyprázdněném rendlíku krátce orestujeme česnek, na který přidáme listový špenát. Použil jsem mražený.
 

pstruh-v-parmazanu-08.jpg

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář