Jdi na obsah Jdi na menu
 


Losos se zázvorem a limetkou

4 plátky lososa
1 lžíce nastrouhaného zázvoru(oloupaného)
2 lžíce čerstvé limetové šťávy
1 lžíce sojové omáčky
2 stroužky česneku(třeného)
2 lžičky sezamového oleje
1 lžička hnědého cukru
1 limeta na ozdobu
 
     Omytého a osušeného lososa vložíme do malého pekáčku. Dále si v misce smícháme všechny suroviny, až na limetku tu si necháme na ozdobu a uděláme marinádu. Lososa v připravené marinádě naložíme a necháme na 1 hodinu v ledničce uležet. Uleželého lososa vyndáme z marinády a dáme ho na rošt na plech do trouby.Ve střední části trouby grilujeme 8-10minut. Během grilování potíráme lososa zbylou marinádou. Hotový upečený losos jde dobře vykostit. Servírujeme na talíři s citronovým máslem a limetkou, jako ozdoba.