Jdi na obsah Jdi na menu
 


Losos se slaninou a bylinkami

800g lososa (filé)
150g slaniny
150g smetany
500g rajčat
2 cibule + 2 cibulky mladé
1 svazek kopru
1 svazek petržele
1 hrstka řeřichy
šťáva z jednoho citronu
sůl a bílý pepř
 
    Lososa omyjeme a řádně osušíme, pokapeme citronem a necháme v chladnu odležet. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a v pekáčku osmahneme. Bylinky dle vlastní chuti natrháme, mladou cibulku nakrájíme na tenká kolečka a vše smícháme se smetanou. Z rajčat oloupeme slupky (nejlépe tak, že je spaříme horkou vodou) a nakrájíme na malé kostičky. Lososa osolíme a opepříme, dáme na pekáč, na kterém máme už polovinu směsi cibule se slaninou, poklademe rajčaty, pokryjeme bylinkami se smetanou a nakonec přikryjeme zbytkem slaniny s cibulí. Pečeme dozlatova.  Podáváme s rýží, nebo s opečenými bramborami.