Jdi na obsah Jdi na menu
 


Candát na ruský způsob

750 g očištěného candáta
100 g másla
50 g cibule
bobkový list
celý pepř
2,5 dl bílého vína
1 žloutek
l lžíce rajčatového protlaku
l lžíce hladké mouky
1/2 citrónu
l lžíce kaviáru
5 dl smetany
sůl
 

Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.