Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valašská kyselice

 uzená žebra: 400 g
vejce vařená: 3
brambory: 3
sůl: špetka
kmín: špetka
smetana: 200 g
zelí sterilované: 1 sklenice
nové koření: 4 kuličky
bobkový list: 3
mouka hladká: 3 lžíce
 
    Žebra zalijeme 1 l vody‚ přidáme bobkový list‚ nové koření a vaříme 20 minut. Zelí ve sladkokyselém nálevu dáme do hrnce‚ přidáme kmín‚ 200 ml vody a dáme vařit na 15 minut. Brambory oloupeme‚ nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Maso obrané z žeber nakrájíme na kousky a přidáme s vývarem a bramborami k zelí. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do polévky a povaříme. Vejce nakrájíme do polévky.