Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rybí polévka

2 kapří hlavy
300 g kapřích vnitřností (nejlépe jikry i mlíčí)
1/2 celeru
1 mrkev
1 petržel
1/2 l zeleninového vývaru
1 l vody
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1/2 lžičky muškátového květu
1 lžíce krupice opražené na Floře 70%
bílý pepř, sůl
žemle

     Kapří hlavy zbavíme skřelí a celé vaříme v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením cca 40 minut, pak přidáme rybí vnitřnosti a vaříme dál asi 20 minut. Scedíme, vnitřnosti pokrájíme a vrátíme do vývaru, z hlav obereme maso, pokrájíme a přidáme též do vývaru. Zeleninu uvaříme v zeleninovém vývaru doměkka, vyjmeme, propasírujeme a vše přidáme k rybímu vývaru. Nakonec vmícháme opraženou krupici, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí a ještě povaříme. Podáváme s na kostičky nakrájenou opraženou bílou žemlí.