Jdi na obsah Jdi na menu
 


Flambovaný ananas se zmrzlinou

flambovany-ananas_01.jpg

1 ananas

Zmrzlina

3 pl. Třtinového cukru

1 pl. Másla

0,05 l tuzemáku

 

flambovany-ananas_02.jpg

   Ananas rozřízneme na dvě půlky, dužinu vyřežeme a nakrájíme na kostky. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme nakrájený ananas a posypeme třtinovým cukrem.

   Cukr necháme zkaramelizovat a šťávu z ananasu necháme vyvařit. Jakmile je šťáva zredukována, přidáme štamprdli tuzemáku a oflambujeme.

 

flambovany-ananas_03.jpg

   Do vydlabaného ananasu vložíme zmrzlinu, na kterou přidáme horkou oflambovanou dužinu. Nahoru můžeme přidat šlehačku.

flambovany-ananas_04.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář