Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krkovička plněná houbami

 

krkovicka-plnena-houbami-01.jpg

 
4 silnější plátky krkovičky
Sušené houby
Dijonská hořčice
1/2 l vývaru
Sůl
Pepř
2 lžíce sádla
2 střední cibule
Česnek
Bylinky (bazalka, pažitka…)
 
 

krkovicka-plnena-houbami-02.jpg

 
   Sušené houby si napřed namočíme.
  

krkovicka-plnena-houbami-03.jpg

   V silnějším plátku si vytvoříme kapsu.
  

krkovicka-plnena-houbami-07.jpg

   Takto vytvořenou kapsu osolíme, opepříme a vytřeme lžičkou dijonské hořčice.
  

krkovicka-plnena-houbami-05.jpg

 
   Mezi tím si nakrájíme cibulku. Na pánvi rozpustíme lžíci sádla, na kterém necháme třetinu nakrájené cibule zesklovatět, přidáme namočené a vymačkané houby a vše orestujeme. Když máme směs orestovanou, přidáme bylinky.
  

krkovicka-plnena-houbami-08.jpg

   Kapsu v plátkách naplníme připravenou směsí.
  

krkovicka-plnena-houbami-09.jpg

   Naplněné plátky okořeníme solí a pepřem i z venkovní strany a vložíme na pekáč, kam jsme dali lžíci sádla a zbytek cibule. Lehce podlijeme vývarem a vložíme do trouby.
  

krkovicka-plnena-houbami-11.jpg

   Při pečení obrátíme.
  

krkovicka-plnena-houbami-12.jpg

   Když je maso měkké, výpek slijeme na pánev nebo do kastrůlku, přidáme zbytek vývaru, hrst sušených hub, dochutíme trochou česneku a dle chuti dosolíme, opepříme a přidáme bylinky. Můžeme zjemnit kouskem másla. Dle potřeby zahustíme.
  

krkovicka-plnena-houbami-14c.jpg

   Jako přílohu můžeme použít rýži, bramborovou kaši, šťouchané brambory nebo i bramborový knedlík.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář