Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bůček jinak

1kg vepř.bůčku(vykoštěný bez kůže)
1-1,5 lžička soli(mám radši Podravku)
pepř
3 jablka
asi 15 čerstvých švestek bez pecek
3 lžíce oleje
3dl masového vývaru
200g jogurtu(smetanového)
3 lžičky Solamylu
 

Plát masa potřeme solí a pepřem,oloupaná,odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno,položíme na maso a srolujeme-pevně omotáme nití a zavážeme.Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1dc vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka.Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou-dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči.Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme Jogurt a Solamyl,necháme vzkypět a dochutíme(Podravka,dle chuti). Podáváme krájené na plátky,jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše,kompot,červené zelí. I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu. Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny apečené za další hodinu a půl.