Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kraličí hřbet pečený v rajčatech, bylinkách

500g králičího hřbetu bez kosti
100g anglické slaniny
1 cibule
2 větší rajčata
stroužek česneku
3pl olivového oleje
0.5dl portského
sůl
pepř
bazalka
pažitka
oregano
 

Králíka osolte opepřete a na olivovém oleji krátce opečte tak, aby se jen maso sevřelo. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji. Rajčata nakrojte, spařte, oloupejte, nakrájejte a přidejte k cibuli. Rajčata vám pustí trochu vody, tak jí nechte vyvařit. Česnek utřete se solí, bylinky nasekejte a přimíchejte do rajčat. Plátky anglické slaniny potřete touto směsí a opatrně do něj zabalte maso z králíka. Závitky můžete sepnout párátkem, aby se vám slanina nerozbalila. Podlijte portským vínem a pečte ve vyhřáté troubě 15 - 20 minut. Výpek podle potřeby zahustěte, povařte a maso při podávání přelijte.