Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehněčí kýta s červenou vinnou omáčkou

200 g šalotky
4 stroužky česneku
500 g masitých rajčat
1-2 snítky rozmarýnu
1,5 kg jehněčí kýty
sůl, pepř
2 lžičky sušeného tymiánu
3 lžíce olivového oleje
500 ml červeného vína
 
 
    Šalotku a česnek rozčtvrtíme. Rajčata oloupeme, zbavíme zrníček a rozkrájíme na kostky. Rozmarýn omyjeme a osušíme, lístky otrháme a jemně posekáme. Kýtu omyjeme a osušíme, vetřeme do ní sůl, pepř a tymián. Prudce opečeme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Šalotku, česnek a rozmarýn poklademe kolem kýty a společně opečeme. Přidáme rajčata, vše osolíme a opepříme. Podlijeme vínem a přikryté pečeme v troubě 60 min. Poté sejmeme poklici a pečeme ještě 30 min. Maso vyjmeme, vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby dochutíme. Kýtu nakrájíme, omáčku podáváme k masu zvlášť.