Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jehněčí kýta pošírovaná v pivní omáčce

jehněčí kýta 1800 g
sůl 10 g
pepř černý 1 g
rozmarýn 3 g
olej stolní 150 g
pivo 250 g
máslo moučné 100 g
vývar telecí 100 g
brambory 1000 g
slanina anglická 200 g
cibule 200 g
česnek 50 g
sůl 20 g
pepř černý 2 g
majoránka 2 g
špenát 250 g
mouka hrubá 400 g
vejce 5 ks
sůl 20 g
česnek 50 g
muškátový květ 3 g
olej stolní 100 g
 

Jehněčí kýtu osolíme, okořeníme, a opečeme na oleji. Vývar zjemníme moučným máslemk a ochutíme pivem. Vařené brambory na krájíme na plátky. Na slanině opečeme brambory a cibuli, přidáme česnek, sůl, pepř a majoránku. Špenátový pudink připravíme z jíšky se špenátem a sněhem z bílků a koření. Pudink pečeme ve vymazaných a vysypaných formách.