Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí paštika

cca 500g masa (bůček)

cca 500g jater (kuřecí)

2 lžíce sádla 

1 cibule

cca 6 kuliček jalovce

cca 6 kuliček nového koření

½ lžičky mletého pepře

sůl

bobkový list 1-2 ks

1 lžičku tymiánu,případně rozmarýnu

 

pastika-01.jpg

   Na rozpuštěném sádle necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme nakrájená kuřecí játra, koření a orestujeme do měkka. Přidáme nakrájený pečený bůček a necháme restovat dalších cca 5 minut.

 

pastika-02.jpg

   Z této připravené směsi vybereme koření a můžeme vše vložit do mixéru. Důkladně rozmixujeme  aby nám vzikla jemná kompaktní směs. Tuto ihned dáváme do sklenic,které jsme si předem sterilizovali. Naplněné sklenice vložime do hrnce s vodou tak aby byly do poloviny ponořené. Sterilizujeme cca 2 až dvě a půl hodiny na velmi mírném ohni.

 

pastika-03.jpg

   Na tuto paštiku můžeme použít jakékoli jiné maso i játra dle chuti. Samozřejmě pak zohledníme poměr koření.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář