Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hov.kližka se smetanovými hříbky a kapari

1kg hov.kližky
3ks střední cibule
sůl
celý pepř
2kelímky zakys.smetany
1litr/sklenice/nakládaných hříbků v octě
2 pol.lžíce másla
2 pol. lžíce kaparů
brambory
mletý kmín
zelenou petrželku
2 sáčky mozzareli
 
 
    Kližku uvaříme se dvěma cibulemi,pepřem a solí do měkka. Vývar poté vaříme tak dlouho, až ho téměř vyvaříme/zhruba na 2 dcl/. Hříbky propláchneme vodou a zba-víme hoř.semínek. Na másle lehce orestujeme cibuli, na ní dáme hříbky a kapary a dále restujeme. Když se tyto ingredience propojí, přidáme vývar z masa a necháme lehce přejít varem.Zalejeme smetanou se strouhanou mozzarelou a necháme lehce přejít varem až se sýr rozpustí. Brambory důkladně opereme a nakrájíme na měsíčky, kte-ré položíme na rošt, posolíme, pokmínujeme a dáme do truby upéci. Na talíři posypeme nasekanu petrželkou.
    Na talíři: na silnější plátky nakrájené, přes vlákna, maso, vedle smetanové hříbky a úhledně srovnané brambory posypané petrželkou