Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čínské hovězí

200 g hráškových lusků
olej
400 g hovězího masa
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 malá hlávka květáku
0,5l vývaru
2 lžíce solamylu
3 lžíce sojové omáčky
4 lžíce studené vody
 

Hrášek spaříme a slejeme vodu. Maso nakrájíme na tenké plátky, cibule nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí, květák rozebereme na malé růžičky. Maso opečme do hněda zprudka na pánvi a vytáhneme ho z pánve. Na pánev dáme trochu oleje, cibulku a restujeme, dokud nebude cibulka měkká. Potom přidáme česnek, květák, chvíli opékáme a pak zalejeme vývarem. Květák musíme za stáleho míchání zpracovat do měkka. Až květák změkne, tak přidáme opečené maso a hrášek. Studenou vodu, škrob, sojovou omáčku smícháme a vlijeme do pánve. Vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Podáváme s rýží.