Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní hamburger

600 g jemně mletého zadního hovězího masa
1 lžíce worchesterské omáčky
2-4 lžíce ostřejšího kečupu
pár kapek chilli omáčky 
1 posekaná chilli paprička
1 balení omáčky barbecue (asi 200 ml)
olej na potření grilovací mřížky



    Nejdříve si pořádně rozpálíme gril. Jemně mleté maso lehce promícháme s worchesterskou omáčkou a kečupem, popřípadě přidáme pár kapek chilli omáčky nebo posekanou chilli paparičku pro ostřejší chuť. Hmotu rozdělíme na 4 stejně velké koule. Mezi dlaněmi je lehce zmáčkneme a vytvarujeme do oválného tvaru. Maso dlouho nehněteme a nemačkáme, mělo by zůstat co nejvíce nadýchané. Rozehřátou grilovací mřížku potřeme olejem, aby se na ni maso nelepilo, a připravené hamburgry grilujeme přibližně 7-10 minut. Během grilování je často obracíme a vydatně potíráme grilovací omáčkou.  Podáváme s pečivem, čerstvou zeleninou a studenými pikantními omáčkami.