Vošouchy (bramborák)
0,6 kg brambor
100 g hladké mouky
2 vejce
6 - 8 stroužků česneku
špetka soli
majoránka
pepř
olej na smažení nebo sádlo
Oloupané a omyté brambory nastrouháme najemno, necháme odstát a slijeme vodu, která se z hmoty uvolní. Přidáme mouku, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek, sůl, rozemnutou majoránku a pepř. Směs pečlivě rozmícháme.
Na pánev přidáme tuk, který rozpálíme. Vošouchy pečeme po obou stranách do zlatavé barvy, necháme okapat na ubrousku a čerstvé podáváme.
Komentáře
Přehled komentářů
Zajímavý recept na trinčky! Samozřejmě už více než deset roků bydlím ve v Plzni, kde jim říkají ,,vošouchy".
Trinčky
(Václav ze z Petřvaldu, 13. 9. 2018 10:49)