Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vošouchy (bramborák)

vosouchy-01.jpg 

0,6 kg brambor
100 g hladké mouky
2 vejce
6 - 8 stroužků česneku
špetka soli
majoránka
pepř
olej na smažení nebo sádlo
 
   Oloupané a omyté brambory nastrouháme najemno, necháme odstát a slijeme vodu, která se z hmoty uvolní. Přidáme mouku, vejce, utřený nebo prolisovaný česnek, sůl, rozemnutou majoránku a pepř. Směs pečlivě rozmícháme.
 

vosouchy-02.jpg

   Na pánev přidáme tuk, který rozpálíme. Vošouchy pečeme po obou stranách do zlatavé barvy, necháme okapat na ubrousku a čerstvé podáváme.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář