Jdi na obsah Jdi na menu
 


Škubánky

skubanky-01.jpg

1 kg brambor

150 g hrubé mouky

sůl

máslo

mletý mák s cukrem

 

skubanky-02.jpg

   Oškrábané brambory nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přelijeme vroucí vodou a dáme vařit do měkka. Po uvaření si vodu slijeme do misky a brambory rozmačkáme. Do brambor uděláme obráceným koncem vařečky otvory až na dno hrnce, zasypeme moukou.

 

skubanky-03.jpg

   Rozmačkané brambory s moukou zalijeme tak polovinou ještě horké vody, ve které jsme brambory vařily a necháme na 20 minut odstát. Voda se vsákne do brambor. Přebytečnou vodu, která se nevsákla, slijeme a směs dobře promícháme. Vznikne nám hustá hmota.

 

skubanky-04.jpg

    Pomocí lžic, které namáčíme v rozpuštěném sádle, vykrajujeme škubánky.

 

skubanky-05.jpg

   Škubánky posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Také je můžeme posypat cukrem se skořicí a k tomu přidat zakysanou smetanu. Lze použít marmeládu nebo sirup, tvaroh a podobně.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář