Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový nákyp s uzeným masem a slaninou

bramborovy-nakyp-01.jpg

100 g másla
5 vajec
500 g brambor
200 g uzeného
200 g anglické laniny
100 ml sladké smetany
Sůl
pepř
pažitka
Strouhanka
 

bramborovy-nakyp-02.jpg

   Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme nahrubo, z vajec oddělíme žloutky a bílky.
 

bramborovy-nakyp-03.jpg

   V míse umícháme asi 80 g másla se solí, pepřem, pažitkou a žloutky, přidáme 3 lžíce smetany a hmotu vmícháme do brambor. Na konec přidáme tuhý sníh z bílků.
 

bramborovy-nakyp-04.jpg

   Polovinu bramborového těsta rozetřeme na pekáč, který jsme si vymazali máslem a vysypali strouhankou. Na těsto rozložíme na kostičky nakrájené uzené maso, které zalijeme zbylou smetanou. Navrch opět rozetřeme bramborové těsto.
 

bramborovy-nakyp-05.jpg

   Nahoru rozprostřeme anglickou slaninu a vložíme do trouby.
 

bramborovy-nakyp-06.jpg